Ugrás a tartalomra

KOPI Plágiumkereső - A fordítási plágiumok keresője

GYIK

Itt azokat a kérdéseket és válaszokat gyűjtöttük össze melyek a legnagyobb gyakorisággal foglalkoztatták a portál felhasználóit. Kérjük, ha valamilyen kérdése támad, előbb tanulmányozza át a FAQ tartalmát! Könnyen lehet, hogy Ön előtt már valaki feltette nekünk ezt a kérdést. Amennyiben nem kapott elegendő információt, vagy nem talált kielégítő választ kérdésére, írjon az alábbi e-mail címre, hogy segíteni tudjunk: kopiEZT_TOROLJE_KI@EZT_TOROLJE_KIdsd.sztaki.hu

A KOPI portál szerkesztői

Hogyan tudok egy dokumentumot végleg törölni a rendszerből?

Dokumentumokat teljes egészében törölni - azért, hogy a rendszert ne lehessen plágiumok tesztelésére használni - nem tudnak a felhasználók. A szöveget lehet törölni (így már biztos senki se fér hozzá a dokumentumhoz), igaz a hasonlóságot akkor is megtalálja a plágiumkereső, a dokumentumról tárolt ujjlenyomatok alapján (ezek számok, amelyekből az eredeti dokumentum nem állítható elő).

Miért nem tudom elküldeni az üzenetemet?

Az Üzenetek oldalon az Üzenetküldés menüben a rendszer nem enged elküldeni olyan üzenetet, amelynek nincs címzettje, vagy nincs regisztrálva a portálon. Kérjük ellenőrizze, hátha elgépelt valamit.

A figyelmeztetés egy popup (felugró) ablakban jelenik meg, ezt bizonyos böngészőknél ki lehet kapcsolni. Amennyiben nem kap hibaüzenetet, akkor engedélyezze a popup ablakokat a kopi.sztaki.hu címre!

Összehasonlítottam két dokumentumot, de nem jelzett ki semmi hasonlóságot.

A másolatkereső alrendszer jelenleg úgy van beállítva, hogy körülbelül 20 szavas egyezést már kimutasson. Ennél azért nem érdemes sokkal érzékenyebbre állítani, mert akkor túl gyakran jelezne egyezést olyan dokumentumoknál, ahol ugyancsak megtalálható mondjuk egy mondás vagy egy szokásos szókapcsolat. Ez a túl sok hamis eredmény megnehezítené a tényleges eredmények megtalálását.

Amennyiben többet szeretne megtudni a rendszer működéséről az alábbi dokumentumok jó kiindulópontok lehetnek:

Mennyi plágiumkeresést indíthatok el naponta?

A plágiumkereső rendszer használata különféle kvótákhoz kötött. Az ingyenesen beregisztrált felhasználók naponta, illetve havonta 10 keresést indíthatnak. Amennyiben ennél többre van szükség, erre külön szerződés keretén belül van lehetőség: kopiEZT_TOROLJE_KI@EZT_TOROLJE_KIdsd.sztaki.hu.