Skip to main content

KOPI - The best choice for searching translated plagiarism

Help

Accessibility settings

A portál kialakítása során a fejlesztők nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az oldalak mindenki számára hozzáférhetőek legyenek. Ezt a W3C WAI (Web Accessibility Initiative: Web Hozzáférési Irányelvek) alapján tették meg, így biztosítva, hogy a vakok, gyengén látók, régi böngészővel, gyenge géppel vagy lassú Internet-kapcsolattal rendelkezők is könnyen kezelhessék a portált.

A WAI olyan irányelveket tartalmaz, amelyek segítik a honlapok készítőit egy mindenki számára hozzáférhető, megérthető és átlátható oldal előállításában. Ezeket az irányelveket három csoportba sorolták, a mindenképp betartandó, az ajánlott és a lehetőség szerinti kategóriákba.

A WAI kívánalmaknak megfelelően a felhasználó kiválaszthatja a kisebb, vagy nagyobb betűs megjelenítési módot, ami által csökkenthető, vagy növelhető a portálon megjelenő betűméret az igényeknek megfelelően. Emellett lehetősége van nagy kontrasztú képernyőkép beállítására is.

Mindezen beállítások a képernyő jobb oldalán található menüben érhetőek el.

Smaller font size (-)
A felhasználó igényének megfelelően kisebb betűs megjelenítési mód kiválasztására nyílik lehetőség.
Larger font size (+)
A felhasználó igényének megfelelően nagyobb betűs megjelenítési mód kiválasztására nyílik lehetőség.
High contrast
A felhasználó igényeinek megfelelően nagyobb kontrasztú képernyőkép beállítására is van lehetőség, melynek segítségével a fejlécen kívül megjelenő szöveges részek fekete-fehér színkombinációban jelennek meg.